Nieuws

"Het Institute voor Internal Auditors (IIA) heeft een praktijkhandleiding over ISAE 3402 op de site gezet getiteld "ISAE 3402 en de internal auditor". Vanuit ADEIA was René Ewals een van de auteurs van deze praktijkhandleiding. In deze publicatie wordt ingegaan op de rol die internal auditors kunnen spelen in Assurance trajecten, zoals ISAE 3402. Hierbij wordt ingegaan op de mogelijkheden zowel bij serviceorganisaties, maar ook bij gebruikersorganisaties. Tot slot is een praktische handleiding opgenomen waarin de eisen worden beschreven die kunnen worden gesteld aan zowel de beheersdoelstellingen als beheersmaatregelen. De publicatie is gratis voor leden van het IIA en kan voor niet-leden voor EUR 20,00 worden besteld via:
http://www.iia.nl/actualiteit/nieuws?newsId=990

Op 12 april 2011 heeft René Ewals een training gegeven over Datamanagement bij Solvency II. Tijdens deze training, die wordt georganiseerd door IIR, wordt ingegaan op alle aspecten rondom datamanagement en Solvency II. Centraal tijdens de training staat de data en het waarborgen van de datakwaliteit.

Na NOREA heeft nu ook de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, de opvolger van het NIVRA), de nieuwe Standaard 3402 op de website geplaatst. Het is opgenomen in het Handboek voor de Registeraccountant (HRA). Zie de volgende link:
http://www.nivra.nl/NivraSite/Actualiteiten/Nieuwsarchief/Update_HRA_2010_1A_1.aspx

Op 7 december heeft de Algemene Ledenvergadering van NOREA (Nederlandse Organisatie voor Register IT Auditors) de Nederlandse vertaling van de richtlijn 3402 goedgekeurd.
Dat betekent, dat de definitieve invoering van deze richtlijn per 15 juni 2011 een feit is.

Op 17 november 2010 heeft de heer Ewals van ADEIA samen met de heer Ron de Korte van ACS een presentatie gehouden over ISAE 3402 op de NIVRA (VERA) en NOREA conferentie. Update on ICT Controls.

Publicaties

 

Bij ADEIA geloven we in het delen van kennis. Daarom publiceren we veel. Op deze pagina treft u een aantal publicaties die wij de afgelopen jaren hebben verzorgd... Lees verder >>

© Copyright adeia.nl 2010-2011. Alle rechten voorbehouden.
Home I Contact I Disclaimer